U trendu

Reke Drina i Sava u porastu

BANJALUKA – Nivo reke Drine u Semberiji u protekla 24 časa porastao je za 62 centimetra i na vodomernoj stanici Radalj dostigao jutros 431 centimetar, a redovna odbrana od poplava uvodi se kada je kota 450 centimetara.

Iz bijeljinskog gradskog Odseka za civilnu zaštitu saopšteno je da je protok Drine jutros u 6.00 na Hidroelektrani Zvornik iznosio 1.867 metara kubnih u sekundi.

Usled znatnog porasta vodostaja došlo je do izlivanja reke Drine u priobalnim delovima, zaplavljen je „Ekokamp“ i veći broj vikendica-dvorišta, kao i veći deo Lešničke ulice, koja je neposredno uz reku Drinu.

Vodostaj reke Save porastao je u protekla 24 časa za 13 centimetara i jutros je u 6.00 mernoj stanici znosio 911 centimetara, a redovna odbrana od poplava uvodi se na koti od 970 centimetara.

S obzirom na veoma visok vodostaj reka Save i Drine na području Semberije, nastavlja se sa praćenjem i obilaskom potencijalno ugroženih područja i po potrebi preduzimaće se i druge mere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar