U trendu

Republikanci: Ostavka Liz Čejni jer podržava opoziv Trampa

VAŠINGTON – Uticajnu zastupnicu iz redova republikanaca u Predstavničkom domu Kongresa i predsedavajuću poslaničkim klubom republikanaca u donjem domu, Elizabet Čejni, njene kolege republikanski zakonodavci pozvali su da podnese ostavku zbog toga što podržava opoziv predsednika Donalda Trampa.

Čejnijeva, ćerka nekadašnjeg potpredsednika SAD Dika Čejnija, izjavila je da je glasanje o opozivu predsednika Trampa pitanje savesti.

„Nikuda je ne idem. Ovo je glasanje po savesti, a u našem poslaničkom klubu ima ljudi sa različitim stavovima o tom pitanju. Naša nacija je suočena sa ustavnom krizom bez presedana od Građanskog rata. Na to se moramo fokusirati i u tom smeru moraju biti usmereni naši napori“, izjavila je Čejnijeva.

Ona je ocenila da do sada „nikada nije bilo veće izdaje predsedničke funkcije i zakletve na američkom Ustavu od strane nekog predsednika SAD“, preneo CNN.

Trampov odani saborac i saradnik u Predstavničkom domu, zakonodavac Džim Džordan, danas je poručio da bi Čejnijeva trebalo da bude smenjena sa svojih funkcija zbog podrške opozivu predsednika Trampa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.