U trendu

Rešenje misterije? ‘Našao sam malezijski avion, na olupini ima rupe od metaka…’ (foto)

Australski amaterski istražitelj smatra da se nalazi istočno od Madagaskara, u području koje nije obuhvaćeno istragom. To je potvrdio satelitskom snimkom, prenose mediji u regionu.

Peter McMahon, australski amaterski istražitelj vazduhoplovnih nesreća, godinama je pretraživao snimke i fotografije NASA-e i Google Mapsa otkako je avion Boeing 777 Malaysia Airlinesa MH370 netragom nestao s radara.

Članovi posade i 239 putnika pre četiri godine su nestali negde iznad Indijskog okeana, a McMahon tvrdi kako je uspeo da pronađe olupinu. Smatra da se nalazi istočno od Madagaskara, u području koje nije obuhvaćeno istragom.

Sve je dokumentovao satelitskom snimkom na kojoj se mogu videti obrisi aviona.

– Četvero Amerikanaca su došli u Australiju da nadgledaju potragu za MH370. Pobrinuli su se da sve informacije budu sakrivene od javnosti – izjavio je McMahon za The Sun i dodao da vlasti ne žele da otvaraju novu istragu jer se na olupini vide rupe od metaka, što postavlja brojna nova pitanja.

https://twitter.com/revnu5/status/963941372435750912

McMahon tvrdi kako je pronašao i deo kabine u moru blizu Mauricijusa, a volonteri su na susednom ostrvcetu pronašli krhotine aviona još 2015. godine.

Nije jasno zašto su krhotine pronađene toliko daleko od same rute niti šta se dogodilo. Isključene su teorije o kvaru ili prirodnoj katastrofi, pa se pretpostavlja da je avion bio otet. Sedam sati nakon poletanja kretao se prema jugu, sve dok, pretpostavljaju istražitelji, nije ostao bez goriva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.