U trendu

Reznikov: Advokati uključeni u sastavljanje dokumenata

KIJEV – Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov razgovarao je putem video linka sa poslanicima Evropskog parlamenta u komitetu za spoljne poslove i pododboru za bezbednost i odbranu i pokrenuto je pitanje mirovnih pregovora sa Kremljom.

Reznikov je rekao da su advokati uključeni u sastavljanje zajedničkih dokumenata, ali da će napredak zavisiti od toga da li će Rusija pristati na potpuni prekid vatre, preneo je britanski list „Gardijan“.

„Mi ćemo, naravno, pre svega tokom pregovora razgovarati o prekidu vatre, o humanitarnim koridorima, o obezbeđenju evakuacije civilnog stanovništva vodom, hranom, a možda kasnije možemo da potpišemo ovaj sporazum za postizanje mira“ istakao je ukrajinski ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, mir može da se uspostavi pod uslovima ukrajinskog naroda, jer Ukrajina nikada ne bi prihvatila bilo kakvu kapitulaciju i njene oružane snage su spremne da se odupru.

„Dakle, danas bismo mogli reći da su pregovori manje-više na tehničkom nivou. I naravno, uključeni su advokati, uključeni su političari i neču da ulazim u detalje o pregovorima“, kazao je Reznikov.

Moram, međutim, da vas uverim da još nemate čime da budete zadovoljni, istakao je on.

„Ali, nadam se da ćemo vrlo brzo okončati ovaj rat, naravno porazom Kremlja“, dodao je Reznikov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.