U trendu

Ribari sadisti: Odsekli rep ajkuli pa je pustili, reagovao i slavni glumac (foto, video)

Sadistički potez dva ribara sa Islanda, koji su odsekli ajkuli rep i potom je pustili uz smeh, izazvala je lavinu osuda iz čitavog sveta nakon što je poznati glumac Džejson Momoa na svom „Instagramu“ okačio njihov snimak.

Uzmernirujuć snimak pokazuje dva ribara u brodu kod obale Grenlanda kako uz osmeh odsecaju rep ajkuli, a onda je vraćaju u more vičući: „Srećno sa plivanjem.“

Radi se o grenlandskoj ajkuli, koja je najdugovečnija vrsta kičmenjaka. Ove velike ribe ne napadaju ljude i mogu da žive 400 godina.

Njihov video-snimak dospeo je do poznatog glumca Džejsona Momoe, koji je na svom Instagramu postavio besnu poruku.

„Nikada u svom životu nisam video da neko učini nešto tako surovo. Vaš smeh me čini tako besnim. Svi mi grešimo, ali ovo što ste vi uradili je čisto zlo“, naveo je Momoa.

Vlasnici ribarskog broda odmah su prekinuli ugovor sa ribarima navodeći da ne žele ništa da imaju sa onima „koji demonstriraju takvo ponašanje“.

Iz Islandske službe za hranu i veterinu poručili su da će zakonski goniti dvojicu ribara, jer zakon zabranjuje okrutno ponašanje prema životinjama.

„Ovo nije ni hvatanje ni ribolov. Ljudi ne smeju da povređuju životinje i onda ih puštaju znajući da će zbog toga umreti u patnji“, navode iz pomenute službe.

(RTS)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.