U trendu

Rim: Na Van Gogovu sliku bačena čorba od graška

RIM – Italijanski aktivisti za zaštitu životne sredine bacili su danas čorbu od graška na sliku „Sejač“ Vinsenta van Goga, na izložbi u Rimu, a onda su se lepkom zalepili za zid.

Akciju su izvele četiri žene iz grupe „Poslednja generacija“, koja se bori protiv globalnog zagrevanja i korišćenja fosilnih goriva, preneo je Rojters.

„Ta pitanja o zagrevanju i fosilnim gorivima bi trebalo da budu na naslovnicama informativnih kanala i predmet političkih tema svakog minuta, ali se pominju samo kada dođe do ‘skandaloznih’ akcija kako ove danas“, navela je grupa u saopštenju.

Predstavnici iz blizu 200 zemalja okupiće se u Egiptu sledeće nedelje na konferenciji COP27 o klimatskim promenama, kako bi napraivli plan za ozbiljnije akcije u borbi protiv globalnog zagrevanja.

Britanska novinska agencija dodaje da je Van Gogova slika „Sejač“ pozajmljena iz muzeja u Holandiji i da je oko nje bilo zaštitno
staklo, tako da nije pretrpela nikakvu štetu.

Aktivisti za zaštitu životne sredine imali su slične akcije nedavno u Londonu, bacajući supe na slike poznatih umetnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar