U trendu

Rjabkov: Otvoreni smo za pronalaženje bezbednosnih rešenja

MOSKVA – Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov u intervjuu za TAS S poručio je da uprkos odbijanju SAD da sarađuju s Rusijom ona ostaje otvorena za dijalog i pronalaženje rešenja u domenu bezbednosti, ali samo uz poštovanje principa nedeljivosti bezbednosti.

SAD su, naimer, odbile dijalog sa Rusijom o bezbednosnim temama upotrebivši kao izgovor događaje u Ukrajini, navodi TAS S, a Rjabkov kaže da problemi u domenu strateških odnosa dve zemlje neće nestati sami sebe, te da Rusija ostaje otvorena za iznalaženje konstruktivnih rešenja o tom pitanjima.

Rjabkov je dodao da Rusija nije zatvorena za spoljni svet i da je otvorena za dijalog sa predstavnicima američke privrede čak i u aktuelnim uslovima.

On je naveo da u ovom trenutku mnoge kompanije pod pritiskom protivnika Rusije razmatraju da li da odu ili da ostanu u toj zemlji, te da je to njihov izbor i da Rusija nikoga ne tera da ostane, ali preduzima neophodne mere da im obezbedi dobre uslove za poslovanje, prenosi ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.