U trendu

Rjabkov: Rusija neće ići na jednostrane ustupke

MOSKVA – Postoji velika mogućnost da SAD i NATO ne budu želeli da realno sagledaju stav Moskve, ali ona nema nameru da ide na jednistrane ustupke, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov uoči saatanka Rusija-SAD u Ženevi.

„Velika je verovatnoća da ćemo se, u potrazi za dodirnim tačkama, suočiti sa tim da naše kolege iz SAD i NATO ne žele realno da sagledaju šta nam je potrebno“, rekao je Rjabkov za Sputnjik, ocenjujući predstojeći sastanak.

„Međutim, mi, naravno, pod pritiskom i u režimu pretnji koje se stalno čuju na naš račun od strane zapadnih učesnika predstojećih kontakata, nećemo činiti nikakve ustupke“, naglasio je zamenik šefa diplomatije.

Prema njegovim rečima, „to je u potpunosti isključeno“.

„To bi značilo da radimo protiv sopstvenih interesa, protiv interesa naše bezbednosti“, naglasio je visoki ruski zvaničnik.

Rjabkov je izrazio žaljenje što SAD insistiraju na jednostranim ustupcima Rusije i umesto konstruktivnog stava, bave se spekulacijama, što ne može biti osnova za produktivnu diskusiju o bezbednostnim garancijama.

Rusija i SAD će sutra održati u Ženevi konsultacije o bezbednostnim garancijama koje je predložila Moskva, nakon čega će u Briselu biti održana sednica Saveta Rusija-NATO, a u Beču konsultacije na polju OEBS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar