U trendu

Rjabkov: Rusija očekuje novi talas optužbi pred izbore 2020.

MOSKVA – Rusko ministarstvo spoljnih poslova sigurno je da će se Moskva suočiti s novim neutemeljenim optužbama kako se približavaju predsednički izbori 2020. u SAD, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Atmosfera duboke sumnjičavosti i temeljnog nepoverenja u politiku Moskve pojavila se na osnovu neutemeljenih i nedokazanih optužbi za takozvano rusko mešanje u izbore 2016. u SAD, naveo je Rjabkov, preneo je TAS S.

„Ne sumnjam da ćemo, dok se približavamo sledećim izborima koji su zakazani za 3. novembar 2020. godine, čuti i biti svedoci mnogih zlonamernih neutemeljenih optužbi da Rusija pokušava da utiče na politicku scenu i na neki način osećanja biračkog tela“, rekao je on.

Rjabkov je istakao da se stanje rusko-američkih odnosa može uporediti sa periodom hladnog rata.

„Nažalost, moram sa zabrinutošću da napomenem da trenutno stanje rusko-američkih odnosa nije samo nezadovoljavajuće, već i u mnogim aspektima, na izuzetno niskom nivou, koje se može uporediti sa najtežim periodima naše relativno nedavne prošlosti, poznatom kao period Hladnog rata“, rekao je Rjabkov.

Prema mišljenju Rjabkova, toksični odnosi između Rusije i SAD uzrokovani su dobijanjem američke vlade da prizna autonomiju Rusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar