U trendu

Robert Redford pozvao Amerikance da glasaju protiv Trampa

Slavni američki glumac Robert Redford pozvao je danas Amerikance da glasaju protiv Donalda Trampa i njegovih pristalica na predsedničkim izborima 2020. godine kako bi se okončala era „ovakve vrste diktatora“ i „prerušene monarhije“.

Glumac (83) je u kolumni prenetoj na En Bi Siju (NBC) napisao da su Sjedinjene Američke Države zapravo Razjedinjene Američke države i da je zemlja suočena sa takvom krizom koju nikada nije verovao da može da se dogodi.

„Naša tolerancija, naše poštovanje prema istini, nama sveta vladavina prava, suštinska sloboda medija i još dragocenija sloboda izražavanja – sve je to pod pretnjom jednog jedinog čoveka“, naveo je Redford i dodao da je i sam posle pobede Trampa „želeo da mu ostavi šansu“.

Slavni glumac je uporedio Trampovu vladavinu sa „prerušenom monarhijom“.

Trampova vladavina je toliko iscrpljujuća i haotična da uopšte nije čudno što su mnogi gradjani razočarani, rekao je glumac.

„Vreme je da Tramp ode a zajedno sa njim, svi oni u Kongresu koji su izabrali da njemu budu lojalni, a ne da se drže zakletve da moraju da poštuju Ustav SAD“, naveo je Redford.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)