U trendu

Rod Stjuart u direktnom programu kritikovao konzervativce zbog krize zdravstva

LONDON – Britanski rok pevač Rod Stjuart uputio je iznenadni telefonski poziv televizijskom informativnom programu uživo da bi osudio, kako je naveo, „smešno“ stanje zdravstvenog sistema i pozvao konzervativnu vladu da se povuče i da šansu opozicionoj Laburističkoj partiji.

Poznati muzičar javio se juče u emisiju „Skaj Njuza“ o krizi u britanskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS), u koju su se direktno uključivali građani, rekavši da za „sve godine života nikada nije video tako loše stanje“, preneo je Rojters.

Državna zdravstvena služba, donedavno ponos mnogih Britanaca, pod velikim je pritiskom nakon godina relativno nedovoljnog ulaganja i posledica pandemije kovida, što je podstaklo medicinske sestre i drugo osoblje da preduzme akciju štrajka bez presedana.

„Mislim da bi ova vlada trebalo da se povuče i da priliku Laburističkoj partiji“, rekao je 78-godišnji Stjuart, napominjući da je on lično dugo bio konzervativac.

Stjuart je takođe rekao da je „smešno“ što se u sredu prijavio u praznu privatnu kliniku na zdravstveni pregled znajući da je bilo toliko drugih pacijenata koji su „umirali jer nemaju mogućnost da se pregledaju na skeneru“.

Potom je ponudio da plati 10 ili 20 pregleda građanima i izrazio nadu da će drugi, koji to mogu da priušte, slediti njegov primer.

Nedavna istraživanja javnog mnjenja dala su laburistima veliku prednost u odnosu na konzervativce, nakon godinu dana u kojima je stranka smenila dva premijera, a Britanci se borili s krizom i povećanjem troškova života.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar