U trendu

Rogov: Misija planira da napusti elektranu do utorka

KIJEV – Članovi misije Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), koji su ostali da rade u nuklearki Zaporožje, planiraju da napuste postrojenje do 6. septembra, ali bi mogli i da produže boravak u elektrani, saopštio je danas Vladimir Rogov, član saveta proruske uprave u Zaporoškoj oblasti.

„Što se tiče misije, radiće do 5. septembra okvirno, odnosno sutra još rade, a 6. se iseljavaju. Ovo je još uvek preliminarno. Oni mogu da produže boravak“, rekao je on za ruske medije, prenosi TAS S.

Rogov je dodao da je situacija u Energodaru danas relativno mirna i da nema granatiranja teritorije nuklearke Zaporožje.

Nakon inspekcije u Zaporožju, direktor IAEA Rafael Grosi je rekao novinarima da su stručnjaci izvršili početnu procenu, videli „ključne stvari“, kao i da planiraju da ostanu u postrojenju, navodi TAS S.

Energodar, gde se nalazi ukrajinska elektrana u Zaporožju, najveće nuklearno postrojenje u Evropi, pod ruskom kontrolom je od marta, a bio je meta granatiranja poslednjih nekoliko nedelja i obe strane međusobno se optužuju za ove napade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar