U trendu

Rogov: Ukrajina ponovo granatira Energodar

KIJEV – Ukrajinske snage ponovo granatiraju Energodar gde se nalazi nuklearka Zaporožje, saopštio je danas Vladimir Rogov član proruske oblasne administracije, prenosi TAS S.

„Energodar je u ovom trenutku granatiran, tačnije njegova priobalna područja su pod artiljerijskom vatrom“, rekao je Rogov za televiziju Solovjev lajv.

On je naglasio da „nije zabeležen nijedan udar na nuklearnu elektranu“, navodi ruska agencija.

Ukrajinska državna nuklearna kompanija, Energoatom, saopštila je danas da su oba funkcionalna reaktora u nuklearnoj elektrani Zaporožje, koja je pod ruskom kontrolom, ponovo priključena na električnu mrežu.

Ukrajinske vlasti su juče saopštile da su poslednja dva reaktora, od šest ukupno, u nuklearnoj elektrani Zaporožje zatvorena zbog požara i oštećenih dalekovoda.

Zvaničnici administracije u gradu Energodaru, koji je pod ruskom kontrolom, saopštili su juče da se struja iz Zaporoške nuklearne elektrane normalno isporučuje Ukrajini, a nešto kasnije član oblasne administracije Vladimir Rogov objasnio je da se struja proizvedena u tom postrojenju isporučuje samo na teritorije Zaporoške i Hersonske oblasti koje su pod ruskom kontrolom.

On je naveo i da je Energodar, gde se nalazi Zaporoška nuklearna elektrana najveće takvo postrojenje u Evropi, u poslednje vreme meta ukrajinskog granatiranja, navodi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.