U trendu

RS: Dodik i Cvijanović o značaju policije na Dan policije RS

BANJALUKA – Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da bez snažne institucije kakva je Policija Republike Srpske ne bi moglo doći do odbrane Srpske, ali i očuvanja njene slobode.

Dodik je poručio da građani Srpske moraju imati dodatno poverenje u policiju jer ona radi u njihovom najboljem interesu i garantuje stabilnost Srpske, prenela je RTRS.

Dodik, koji je danas u Banjaluci prisustvovao obeležavanju 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, u izjavi novinarima podsetio je da je policija Srpske bila izložena raznim nastojanjima da se devastira i dovede na nivo neke seoske straže.

„Policija Republike Srpske je preživela napore visokog predstavnika da je reformiše tako što bi je ukinuo. Oni su to nazvali sramnim imenom reformom u nastojanju da centralizuju policiju kao i druge institucije koje su pokušali da centralizuju u BiH“, napomenuo je Dodik.

Dodik je rekao da je ponosan na to što pripada generaciji koja je na jednom političkom nivou odbranila status policije Republike Srpske.

„Sada se vidi koliko je to važno, jer je policija snažan segment bezbednosti Republike Srpske“, istakao je Dodik.

Prema njegovim rečima, stanovništvo Republike Srpske se uzda u policiju Srpske sa željom da mu obezbedi mirno okruženje, kao što i jeste.

Dodik je poručio da danas treba još više verovati u Republiku Srpsku i da je policija jedan od značajnih faktora tog verovanja i njene buducnosti.

„Zato je važno da svi građani Republike Srpske osiguraju dodatno poverenje u policiju Republike Srpske, jer ona radi u njihovom najboljem interesu, kao i za stabilnu Srpsku“, naveo je Dodik.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je policija Republike Srpske jedina oružana i uniformisana sila Republike i jedan od njenih osnovnih stubova i oslonaca.

Cvijanovićeva, koja je u Banjaluci prisustvovala obeležavanju 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, istakla je da se danas odaje priznanje svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske koji su položili život za Republiku i borili se rame uz rame uz Vojsku Republike Srpske, braneći slobodu, ovaj prostor i sve vrednosti za koje se zalaže ovaj narod.

„Naša obaveza ubuduće je da dodatno izgradujemo MUP Republike Srpske u materijalnom smislu i da na svaki mogući način pomažemo da se i dalje razvija“, rekla je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar