U trendu

RUS i TUR delegacije: Cilj je smanjenje tenzija u Siriji

MOSKVA – Predstavnici Rusije i Turske potvrdili su da je cilj konsultacija ruske i turske delegacije o Siriji da se smanje tenziju u Idlibu dok nastavljaju borbu protiv terorista, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

U ruskoj delegaciji koja boravi u Ankari su sprecijalni izaslanik za Siriju predsednika Rusije Aleksandar Lavrentijev, zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Veršinin i predstavnici Ministarstva odbrane, dok tursku delegaciju predvodi zamenik ministra spoljnih poslova Sedat Onal, prenosi Tas s.

„Delegacije nastavljaju da razgovaraju o koracima za postizanje stabilizacije situacije u Idlibu, zasnovanij na usvajanu memoranduma donetog 4. maja 2017. godine“, saopštilo je rusko ministarstvo.

Kako se navodi, cilj obe strane je smanjenje tenzija na terenu, nastavljajući rat protiv terorista koje su kao takve proglasile UN i Savet bezbednosti.

Tenzije u idlibu su eskalirale u četvrtak nakon ofanzive ekstremista, a u petak ujutru snage sirijske vlade izvele su napade na njihove položaje, pri čemu je, prema tvrdnjama Ankare, poginulo 33 turskih vojnika.

Kao odgovor na to, turske vazdušne snage izvele su napade na sirijske vojnike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar