U trendu

RUS poziva SAD da se uzdrže od „upumpavanja“ oružja Prištini

VAŠINGTON – SAD bi trebalo da se pridržavaju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i da se uzdrže od politike „upumpanja vojne opreme i oružja Prištini“, objavila je danas ruska ambasada u Vašingtonu na svom nalogu na Tviteru.
„Takvi provokativni koraci podrivaju napore za rešavanje kosovskog pitanja i podgrevaju međunacionalne i međukonfesionalne tenzije“, dodaje se u saopštenju ruske amabsade.
Ruska agencija TAS S podseća da je srpski list „Večernje novosti“ u ponedeljak objavio na svom sajtu da su SAD besplatno dodelile nekoliko oklopnih sigurnosnih vozila tipa „M-1117“ tzv. Kosovskim bezbednosnim snagama.

Prema pisanju tog lista, ministar odbrane lažne države Armend Mehaj je, u kasarni u Uroševcu, obišao američka vojna vozila otporna na mine, koja su stigla još tokom aprila.

Tada je na Tviter profilu Ambasade SAD u južnoj srpskoj pokrajini objavljeno da je američka vojska obezbedila obuku vozača i upoznavanje na oklopnom sigurnosnom vozilu.
TAS S podseća da je Rezolucija 1244 usvojena 10. juna 1999 godine, i da se njome potvrđuje da je autonomna teritorija Kosova i Metohije
sastavni deo Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.