U trendu

RUS: Unisteno oko 700 vojnih ciljeva, ubijeno 210 nacionalista

MOSKVA – Portparol ministarstva odbrane Ruske Federacije general Igor Konašenkov izjavio je danas da su ruske rakete i artiljerija tokom proteklog dana pogodile oko 700 ukrajinskih vojnih ciljeva.

„Raketne snage i artiljerija pogodile su 583 neprijateljske jedinice
i vojnu opremu, 41 komandno mesto, 76 artiljerijskih i minobacačkih postaja i vatrenih položaja, uključujući tri baterije višecevnih raketnih sistema Grad, kao i ukrajinsku stanicu za elektronsko ratovanje Bukovel u blizini sela Anovka u Nikolajevskoj oblasti“, rekao je Konašenkov, prenosi TAS S.

Ruski general je rekao da su vazdušne snage Rusije pogodile visokopreciznim raketama tri ukrajinska komandna mesta, četiri skladišta municije u DNR i LNR, kao i da je u vazdušnim udarima likvidirano više od 210 ukrajinskih nacionalista i onesposobljeno 38 položaja ukrajinske vojske sa ratnom opremom i tehnikom.

Konašenkov je takođe potvrdio da je ruska protivvazdušna odbrana uništila 11 ukrajinskih bespilotnih letelica i presrela dva projektila ispaljena iz višecevnih raketnih sistema ukrajinskih snaga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.