U trendu

RUS uvodi restriktivne vizne mere za „neprijateljske“ zemlje

MOSKVA – Rusija priprema dekret o uzvratnim viznim merama koje će ograničiti ulazak u zemlju građanima „neprijateljskih zemalja“, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Trenutno je u pripremi nacrt predsedničkog dekreta o uzvratnim merama viznog karaktera u vezi sa neprijateljskim akcijama jednog broja stranih država“, rekao je Lavrov na sastanku komisije Generalnog saveta vladajuće partije Jedinstvena Rusija za međunarodnu saradnju i podršku sunarodnicima u inostranstvu, prenosi RIA Novosti.

Lavrov je rekao da će taj akt uvesti niz ograničenja za ulazak na teritoriju Rusije. Dodao je da će istovremeno, u cilju sprečavanja ugrožavanja života i zdravlja državljana trećih zemalja i osoba bez državljanstva koji se nalaze na teritoriji Ukrajine, za njih biti olakšan ulazak i boravak na teritoriji Rusije radi bezbednog povratka u zemlje čiji su državljani.

Lavrov je ocenio da su SAD i njihovi saveznici „očito” objavili totalni hibridni rat Rusiji.

„Zapad ne krije svrhu ove konfrontacije – da uništi rusku ekonomiju, potkopa unutrašnju političku stabilnost i, na kraju krajeva, da značajno oslabi Rusiju i gurne nas na marginu međunarodnog života“, rekao je Lavrov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.