U trendu

Rusija će predati SAD predloge o bezbednosnim pitanjima

MOSKVA – Moskva će za nekoliko dana izraditi svoje predloge o bezbednosnim pitanjima, a zatim ih predati SAD, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Putin je saopštio da se u video razgovoru juče sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom dotakao bezbednosnih pitanja.

„To je tema za drugi razgovor. Dogovorili smo se da nastavimo ovu diskusiju i da ćemo to uraditi na sadržajan način, razmenićemo svoja razmišljanja o tome u budućnosti“, rekao je Putin na konferenciji za novinare, prenosi TAS S.

On je precizirao da će Rusija pripremiti svoje predloge u roku od nekoliko dana, a da će ih za nedelju dana predati američkoj strani na razmatranje.

„Dogovorili smo se da će se formirati odgovarajuće telo koje će se ovim baviti profesionalno“, rekao je ruski predsednik.

Putin je danas ranije ocenio da je širenje NATO na istok, što uključuje i Ukrajinu u Alijansi, vrlo osetljivo pitanje za rusku bezbednost.

Ruski i američki predsednik su u utorak održali video sastanak koji je trajao više od dva sata, tokom kojeg su razgovarali o Ukrajini i drugim sporovima u američko-ruskim odnosima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar