U trendu

Rusija i Venecuela ulažu 5,0 mlrd dolara u naftni sektor

KARAKAS – Predsednik Venecuele Nikolas Maduro objavio je na Tviteru da su Karakas i Moskva potpisali ugovore vredne pet milijardi dolara o ulaganjima u povećanje proizvodnje nafte, tokom njegove posete Rusiji.

„Potpisani ugovori garantuju investicije od pet milijardi dolara u povećanje proizvodnje nafte u zajedničkom poduhvatu s ruskim partnerima“, naveo je Maduro, a prenosi portal Raša tudej.

Pored toga, prema Maduru, koji je u zvaničnoj državnoj poseti Moskvi od utorka, dogovoreno je i ulaganje veće od milion dolara u rudarsku proizvodnju u Venecueli, uglavnom u proizvodnju zlata.

Rusija i Venecuela sprovode mnogo zajedničkih projekata u energetskom, poljoprivrednom, geološkom, farmaceutskom, tehnološkom i odbrambenom sektoru. Prema podacima agencije Tas s, ruske investicije u Venecueli premašuju četiri milijarde dolara.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    DA ! —————- >>>> Predsednik Venecuele Nikolas Maduro objavio je na Tviteru da su Karakas i Moskva potpisali ugovore vredne pet milijardi dolara o ulaganjima u povećanje proizvodnje nafte, tokom njegove posete Rusiji. „Potpisani ugovori garantuju investicije od pet milijardi dolara u povećanje proizvodnje nafte u zajedničkom poduhvatu s ruskim partnerima“,

  2. Anonimni

    Polako ali sigurno, Rusija sa Kinom, osvajaju svet na veoma lukav način.kauboji i englezi mogu samo da podviju rep i da ćutke gledaju, da im se topi moć i imperija u svojim kolonijama.Dok se Ameri drže nafte i droga, a Britanci grčevito brane ostatke ujedinjenog kreljevstva, kao pijan plota, Afriku i Južnu Ameriku, Severni pol, Antartik i Svemir kontrolišu ove dve zemlje.Sva su to prostranstva budućnosti u smislu energenata, rude i prehrambenih potencijala.kauboji i teški imperijalisti su se uspavali u sedlu, priključak im izmiče za 4 decenije.Dolazi bolno trežnjenje, da i mračni srednji vek je imao svoj kraj.Sami od sebe se urušavaju, jer su suviše daleko otišli u forsiranju svog aspekta istine prava i demokratije, koja je u funkciji ponižavanja i nametanja robovske poslušnosti ostatka sveta.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike