U trendu

Rusija ima potencijal da pokrije gubitke od sankcija

MOSKVA – Rusija ima potencijal da pokrije gubitke
od novih zapadnih sankcija, rekao je danas tokom konferencije za novinare portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„To su stroge sankcije, one nisu prijatne, ali Rusija ima sav neophodan potencijal da pokrije gubitke od tih sankcija“, rekao je Peskov, prenosi TAS S.

On je naglasio da su u Rusiji tokom dužeg vremenskog perioda sprovođene sistematske pripreme za moguće sankcije, ukljucujući i one najteže.

„Za sada nemamo razloga da sumnjamo u efikasnost i pouzdanost
Centralne banke Rusije“, odgovorio je Peskov na pitanje kako Kremlj ocenjuje rad Centralne banke, predočivši da je predsednik Vladimir Putin svestan rizika u vezi sa zapadnim sankcijama.

„Predsednik je više puta informisan o rizicima i održano je mnogo sastanaka na kojima je lično učestvovao“, rekao je Peskov.

Umeđuvremenu, danas počeli pregovori izmedu delegacija Rusije i Ukrajine u beloruskoj Gomeljskoj oblasti, u graničnom pojasu između Belorusije i Ukrajine.

Rusku delegaciju predvodi pomoćnik predsednika Putina Vladimir Medinski, uz njega su i zamenik ministra spoljnih Andrej Rudenko, zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin i predsednik komiteta za međunarodne odnose ruske Dume Leonid Slucki.

Pregovaračku delegaciju Ukrajine predvodi ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov zajedno sa savetnikom predsednika Ukrajine Mihailom
Podoljakom.

Beloruska strana je izrazila spremnost da, ukoliko to bude potrebno, učestvuje u razgovorima Ukrajine i Rusije, izjavila je ranije danas predstavnica za medije predsednika Belorusije Natalija Ajsmont.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.