U trendu

Rusija nece „odstupiti“ zbog pretnje americkim sankcijama

VAŠINGTON – Ruska ambasada u Vašingtonu saopštila je da Rusija neće „odstupiti“ pred pretnjom sankcijama iz Sjedinjenih Država.

Ambasada je u saopštenju objavljenom na Fejsbuku ocenila da generator tenzija u odnosima dve zemlje nije Moskva, već Vašington, prenosi agencija RIA Novosti.

„Nećemo se povlačiti i stajati mirno, slušajući pretnje američkim sankcijama“, navedeno je u saopštenju.

Ruska ambasada smatra da su upravo SAD podstakle, kako je navedeno, „radikalno-nacionalistički državni udar u Kijevu, usled čega je stanovnici Krima bili izloženi pretnji uništenja i glasali za ponovno ujedinjenje sa Rusijom“.

Ambasada navodi da Vašington snabdeva ukrajinske vlasti modernim ofanzivnim oružjem i optužuje SAD da su, kršeći princip nedeljivosti bezbednosti, svoju vojnu infrastrukturu približile ruskim granicama.

Istovremeno, u saopštenju se ističe da Rusija ima suvereno pravo da premešta oružane snage na svojoj teritoriji i da to nije pretnja nikome.

Zapadne zemlje prete Rusiji sankcijama bez presedana i optužuju je da priprema invaziju na Ukrajinu. Moskva odbacuje sve tvrdnje, ističući da premešta trupe unutar svoje teritorije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar