U trendu

Rusija nezadovoljna objavama ambasade SAD o protestima

MOSKVA – Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, u razgovoru sa američkim ambasadorom u Moskvi Džonom Salivanom, izrazio je danas protest zbog izjava predstavnika SAD o nedavnim neovlašćenim skupovima u Rusiji, prenosi TAS S.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je za nacionalnu televiziju izjavila da se Rusija strogo protivi objavama američke ambasade na društvenim mrežama, u kojima se podržavaju nezakonite aktivnosti u velikom broju ruskih gradova.

Američkom ambasadoru je rečeno da Rusija ove objave tumači kao direktno mešanje u naše unutrašnje poslove, a takođe je naglašena i potreba da diplomate strogo poštuju ruske zakone i opštepriznata diplomatska pravila, istakla je Zaharova.

Ambasada SAD u Moskvi je u petak objavila informacije o vremenu i mestu održavanja neovlašćenih protesta, najavljenih za naredni dan u brojnim ruskim gradovima.

Rusko ministarstvo je na to odgovorilo konstatacijom da potez prevazilazi brigu ambasade za američke državljanine koji borave u Rusiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.