U trendu

Rusija: Propala ofanziva UKR na Krasnolimanski okrug

MOSKVA – Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je danas da jem propala ofanziva ukrajinskih trupa na Krasnolimanski okrug u nepriznatoj Donjeckoj Narodnoj Republici, a da je u toj akciji poginulo više od 70 pripadnika ukrajinske vojske.

„Kao rezultat neuspeha ofanzive ukrajinske vojske na Krasnolimanski okrug, gubici 66. i 93. mehanizovane brigade oružanih snaga Ukrajine iznosili su više od 70 poginulih, četiri tenka, šest pešadijskih borbenih vozila i tri oklopna vozila“, navelo je ministarstvo.

Portparol Ministarsta odbrane Ruske Federacije, Igor Konašenkov rekao je da je više od 150 ukrajinskih vojnika ubijeno u ruskom napadu na privremene baze u Harkovskoj oblasti, prenosi Tas s.

„U masovnom raketnom udaru na privremene baze 14. i 92. mehanizovane brigade oružanih snaga Ukrajine, u blizini naselja Dvorečnaja, Kondrašovka i Petrovka u Harkovskoj oblasti, ubijeno je više od 150 militanata“, rekao je Konašenkov.

U napadu na radionicu za popravku vojne opreme u Zaporoškoj oblasti, ruske snage su uništile 10 artiljerijskih sistema uključujući dva američke proizvodnje, saopštio je Konašenkov u svom redovnom brifingu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar