U trendu

Rusija: U požaru u staračkom domu 22 poginulih, uzrok peć za grejanje

MOSKVA – Broj poginulih u požaru u ilegalnom staračkom domu u ruskom gradu Kemerovu, u regionu Zapadnog Sibira, porastao je na 22, saopštio je Istražni komitet.

Prema ranijim izveštajima, bilo je poznato da je 20 mrtvih i dvoje hospitalizovanih sa opekotinama u ovom požaru, prenosi RIA Novosti.

Preliminarni uzrok požara u staračkom domu u Kemerovu je kršenje pravila protivpožarne bezbednosti, saopštile su vlasti Kemerovske oblasti navodeći da je požar izazvala peć za grejanje.

Nakon požara tužilaštvo je pokrenulo postupak za ubistvo iz nehata, a guverner Kuzbasa Sergej Civilev rekao je da će u svim institucijama ovoga tipa, pre svega privatnim, biti izvršen inspekcijski nadzor nakon ovog požara.

„Proverićemo sve ustanove ovog tipa, pre svega privatne. Provere će biti završene u roku od nedelju dana“, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Požar je izbio u dvospratnoj drvenoj zgradi privatnog staračkog doma u Kemerovu, a nadležne pravosudne službe su potvrdile da je reč o nezakonitom objektu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.