U trendu

Rusija: Ukrajinski napad na Belgorod izvršen raketom Točka-U

MOSKVA – Ruski istražni komitet utvrdio je da je eksploziju u skladištu municije u blizini Belgoroda na jugu Rusije 29. marta, izazvala raketa Točka-U ispaljena iz Ukrajine, pri čemu je povređeno osam ruskih državljana i uništeno skladište, saopšteno je iz pres službe komiteta za TAS S.

„Preliminarno je utvrđeno da je oko 20 časova 29. marta 2022. ukrajinska vojska ispalila taktički raketni sistem Točka-U, sa teritorije Harkovske oblasti prema Belgorodskoj oblasti, kako bi izvršila najmanje tri lansiranja raketa zabranjenih međunarodnim konvencijama“, navodi se u saopštenju pres službe.

Prema saopštenju Ruskog istražnog komiteta, pokrenut je krivični postupak protiv neidentifikovanih pripadnika ukrajinskih oružanih snaga zbog sumnje na krivično delo „upotreba zabranjenih sredstava i metoda ratovanja“ tokom bombardovanja teritorije Belgorodske oblasti od strane ukrajinske vojske.

Osam ruskih državljana je povređeno u ovom napadu, a požar i eksplozije koje su usledile u potpunosti su uništile skladište, navela je pres služba.

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov izjavio je da se incident dogodio u blizini naseljenog mesta, a prema njegovim podacima među meštanima nije bilo žrtava i povređenih, navodi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.