U trendu

Ruska Duma upozorava: Vašington se sve više meša u unutrašnja pitanja Rusije

MOSKVA – Novom inicijativom američkog Stejt departmenta, koja je navodno usmerena na zaštitu ljudskih prava, samo se povećava mešanje SAD u unutrašnje poslove Rusije, izjavio je predsednik komisije za istragu mešanja stranih država u unutrašnja pitanja zemlje pri Državnoj dumi Vasilij Piskarjov.

Kako kaže, aktivistima iz celog sveta, uključujući Rusiju, obećana je podrška američkih ambasada i neprofitnih organizacija u bavljenju politikom i zaštitom ljudskih prava u interesu SAD, prenosi Sputnjik.

„Stejt department najavio je pokretanje nove inicijative za zaštitu navodnih političkih zatvorenika pod devizom ‘bez pravnih osnova’. Na taj način mešanje u naše unutrašnje poslove uzima maha, a pritisak na ruski pravosudni sistem, koji SAD praktikuju, u cilju zaštite kriminalaca osuđenih za ekstremizam i terorizam, kao i savremenih nacista i agenata stranog uticaja sada je, u suštini, objavljen na zvaničnom nivou“, saopštio je Piskarjov.

Međutim, kako je dodao, Vašington je obezvredio svoju bučnu retoriku tako što je učesnike protesta kod Kapitola proglasio „domaćim teroristima“ i osudio ih na višegodišnje kazne zatvora zbog opozicionih stavova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.