U trendu

Ruska Pacifička flota izvela vazdušne manevre

MOSKVA – Avijacija u sastavu ruske Pacifičke flote izvela je danas manevre protivpodmorničkim avionima tipa TU-142M3 iznad Beringovog i Čukotskog mora, saopšteno je iz službe za odnose s javnošću Istočne vojne oblasti.

„Danas, 26. januara dva protivpodmornička aviona tipa TU-142 iz sastava mornaričke avijacije Pacifičke flote (Rusije) izvela su redovnu misiju iznad Beringovog i Čukotskog mora. Misija je trajala više od 11 časova, tokom kojih su letelice prevalile put od preko 8.000 kilometara“, navodi se u saopštenju, prenosi TAS.

U međuvremenu, Združena komanda vazdušno-kosmičke odbrane SAD i Kanade (NORD) saopštila je da su dva ruska lovca TU-142 ušla u zonu protivvazdušne odbrane Aljaske, prenosi portal Sputnjik.

Kako su ranije saopštili u Ministarstvu odbrane Rusije, posade protivpodmorničkih aviona TU-142 Pacifičke flote nastavljaju praksu dugih letova u važnim područjima Atlantskog i Severnog Ledenog okeana.

Svi letovi su u strogom skladu sa međunarodnim pravilima i sporazumima o korišćenju vazdušnog prostora, bez narušavanja granica drugih država, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.