Ruska ratna avijacija bombardovala ciljeve kod Idliba

DAMASK – Ruska ratna avijacija bombardovala je danas ciljeve u blizini grada Idliba na severozapadu Sirije, rekli su svedoci i izvori iz redova pobunjenika, javlja Rojters.

Ruski ratni avioni su leteli na velikoj visini, a iz centara za radarski nadzor kažu da je napad izveden borbenim avionima tipa Suhoj.

Bombe su pale na nekoliko gradova i pumpnu stanicu za vodu koja opslužuje prenaseljeni Idlib, čija se šira populacija procenjuje na preko milion ljudi, prenosi Rojters.

Britanska agencija navodi da ovaj napad na Idlib predstavlja intenziviranje napada na poslednji bastion koji drži opozicija.

Za sada nema zvaničnih saopštenja ruske armije ili sirijske vojske, ali je ranije najavljeno da su na meti skrovišta ekstremističkih grupa koje kontrolišu region i negira se bilo kakav napad na civile.

Zvaničnik gradske vodovodne službe rekao je da je crpna stanica za vodu koja opslužuje Idlib van funkcije zbog bombardovanja, a svedoci tvrde da su u napadima u poslednja 24 sata na enklavu koju drže pobunjenici na meti bile i farme stoke i živine u blizini Bab al Hava, graničnog prelaza sa Turskom.

„Rusi se fokusiraju na infrastrukturu i ekonomsku imovinu. Sve ovo rade da bi ljudi više patili“, ocenio je Abu Hazem Idlibi, predstavnik opozicione administracije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar