U trendu

Ruska vojska sprovela 'ofanzivne operacije' u Zaporoškoj oblasti

Ruska vojska saopštila je danas da je sprovela „ofanzivne operacije“ u oblasti Zaporožja, na jugu Ukrajine, kao i da joj je to omogućilo da zauzme povoljnije položaje.

„U pravcu Zaporožja posle ofanzivnih operacije jedinice istočne vojne oblasti zauzele su povoljnije linije i položaje“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane bez dodatnih detalja.

Sinoć su ruske snage izvestile o velikom „jačanju“ sukoba u toj oblasti, „na celoj liniji fronta“.

U svom jutarnjem izveštaju, ukrajinska vojska je danas samo sopštila da je juče  gadjano oko desetak sela u južnoj oblasti.

Linija kontakta izmedju ukrajinske i ruske vojske u oblasti Zaporožje nije se mnogo pomerala više meseci i tu nije bilo većih borbi, za razliku od južnog regiona Herson i istočnog Donjeck, koji je sada epicentar sukoba.

U oblasti Bahmut nastavili su se intenzivni sukobi izmedju ukrajinske i ruske vojske, potpomognute paravojnom grupom Vagner. Grupu Vagner su SAD juče proglasile medjunarodnom kriminalnom organizacijom.

Jedan visoki američki zvaničnik je rekao da Ukrajina ipak treba da se usmeri na veliku kontraofanzivu na proleće, a ne na odbranu tog grada (Bahmuta) koji je danas u velikoj meri razoren i koji je napustilo gotovo celokupno stanovništvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar