U trendu

Ruski fond: U Srbiji najviĆĄe veruju ruskoj vakcini

MOSKVA – IstraĆŸivanje Ruskog fonda za direktne investicije, u kojem je učestvovalo 9.417 osoba iz devet zemalja, uključujući Srbiju, pokazalo je da ispitanici u Srbiji najviĆĄe veruju Rusiji kao zemlji proizvođaču vakcina.

Kako se navodi u saopơtenju RFDI, Rusija kao zemlja proizvođac vakcina uliva poverenje viơe od 80 odsto ispitanika, dok su Kina i Ơvedska na drugom i trećem mestu, jer im veruje 57, odnosno 25 odsto ispitanika.

RFDI napominje da su rezultati pokazali da je najpoĆŸeljnija vakcina Sputnjik V, s obzirom da je gotovo polovina ispitanika, tačnije 45 odsto, spremna da primi upravo tu vakcinu.

Na drugom mestu, prema rezultatima istraĆŸivanja, naĆĄla se vakcina kineske kompanije Sinofarm, za koju bi se opredelilo 37 odsto ispitanika, a na trećem vakcina Fajzera i Bionteka, koju kao najpoĆŸeljniju smatra 24 odsto ispitanika.

IstraĆŸivanje je pokazalo i da je 98 odsto ispitanika čulo za rusku vakcinu Sputnjik V.

IstraĆŸivanje je rađeno od 18. februara do 3. marta, sprovela ga je kompanija JuGov, međunarodna firma sa sediĆĄtem u Velikoj Britaniji koja se bavi istraĆŸivanjem trĆŸiĆĄta i analizom podataka.

U anketi su učestvovali, pored građana Srbije, ispitanici iz Indije, Brazila, Meksika, Filipina, Vijetnama, Argentine, AlĆŸira i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.