U trendu

Ruski fond: U Srbiji najviše veruju ruskoj vakcini

MOSKVA – Istraživanje Ruskog fonda za direktne investicije, u kojem je učestvovalo 9.417 osoba iz devet zemalja, uključujući Srbiju, pokazalo je da ispitanici u Srbiji najviše veruju Rusiji kao zemlji proizvođaču vakcina.

Kako se navodi u saopštenju RFDI, Rusija kao zemlja proizvođac vakcina uliva poverenje više od 80 odsto ispitanika, dok su Kina i Švedska na drugom i trećem mestu, jer im veruje 57, odnosno 25 odsto ispitanika.

RFDI napominje da su rezultati pokazali da je najpoželjnija vakcina Sputnjik V, s obzirom da je gotovo polovina ispitanika, tačnije 45 odsto, spremna da primi upravo tu vakcinu.

Na drugom mestu, prema rezultatima istraživanja, našla se vakcina kineske kompanije Sinofarm, za koju bi se opredelilo 37 odsto ispitanika, a na trećem vakcina Fajzera i Bionteka, koju kao najpoželjniju smatra 24 odsto ispitanika.

Istraživanje je pokazalo i da je 98 odsto ispitanika čulo za rusku vakcinu Sputnjik V.

Istraživanje je rađeno od 18. februara do 3. marta, sprovela ga je kompanija JuGov, međunarodna firma sa sedištem u Velikoj Britaniji koja se bavi istraživanjem tržišta i analizom podataka.

U anketi su učestvovali, pored građana Srbije, ispitanici iz Indije, Brazila, Meksika, Filipina, Vijetnama, Argentine, Alžira i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.