U trendu

Ruski lovci oborili dva jurišna ukrajinska aviona Su-25

MOSKVA – Ruski lovci su oborili dva ukrajinska jurišna aviona Su-25 u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

On je rekao da je ruska avijacija uništila tri komandna punkta i 25 položaja sa ljudstvom i tehnikom ukrajinske vojske, preneo je Sputnjik. Likvidirano je preko 150 ekstremista, šest tenkova, pet oruđa poljske artiljerije i 10 specijalnih vojnih vozila.

Ruske snage PVO oborile su jedan avion Su-25 Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine u Harkovskoj oblasti i osam dronova.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su lansirni sistem protivavionskog raketnog kompleksa „buk-M1“ u Harkovskoj oblasti, radar za kontrolu vazdušnog prostora u DNR, radar raketnog sistema S-300 u području Krivog Roga, kao i dve baterije višecevnih raketnih bacača u LNR i DNR.

Iznad naseljenih mesta Kahovka i Černobajevka u Hersonskoj oblasti presretnute su dve ukrajinske balističke rakete „točka – U“.

Raketne snage i artiljerija uništili su 248 položaja sa ljudstvom i tehnikom Ukrajine, 37 artiljerijskih položaja i likvidirali 320 ekstremista.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar