U trendu

Ruski ministar poginuo u pokusaju da spase režisera

MOSKVA – Ruski ministar za vanredne situacije Jevgenij Ziničev poginuo je u ruskom gradu Noriljsku dok je pokušavao da spase ruskog režisera i scenaristu Aleksandra Meljnika, najpoznatijeg po filmovima „Teritorija“ i „Nova zemlja“, saopštilo je danas resorno ministarstvo.

Meljnik, koji je takođe stradao u nesreći, doputovao je u Noriljsk kako bi odabrao lokaciju za snimanje dokumentarnog filma o Arktiku i Severnom morskom putu, dodaju u ministarstvu.

„Aleksandar Meljnik se nalazio na mestu gde su održane međuresorsne vežbe Ministarstva za vanredne situacije“, objasnilo je ministarstvo.

Zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Andrej Gurovič nazvao je „heroskim podvigom“ pokušaj Ziničeva (55) da spase režisera i ocenio da se ministar poneo kao „pravis pasilac“.

„Bez ikakvog oklevanja, ponašao se, ne kao ministar, već kao spasilac. On je izveo herojski podvig, ceo život je ovako živeo“, rekao je Gurovič za televiziju Rusija-24.

Ministarstvo za vanredne situacije ranije danas je saopštilo da je Ziničev poginuo na dužnosti, spasavajući život jednoj osobi tokom međuresornih vežbi u ruskom gradu Noriljsku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.