U trendu

Ruski parlament poziva na uvođenje sankcija Gruziji

MOSKVA – Ruski parlament je danas jednoglasno podržao rezoluciju u kojoj se vlada poziva na uvođenje strogih ekonomskih sankcija Gruziji zbog onoga što naziva neprijateljskim akcijama te zemlje prema Moskvi.

Rusija se poslednjih nedelja žalila na antiruske proteste u Gruziji i u poneđeljak je osudila sramotnu tiradu protiv ruskog predsednika Vladimira Putina na gruzijskoj televizijskoj stanici, nazvavši je neprihvatljivom provokacijom radikalnih političkih snaga u toj bivšoj sovjetskoj republici, preneo je Rojters.

Kremlj je već odgovorio na događaje suspendovanjem putničkih letova između dve zemlje, što je potez koji preti da ugrozi turističku industriju Gruzije s obzirom da je preko milion Rusa svake godine poseti.

Donji dom ruskog parlamenta Duma saopštio je danas da želi da Moskva ode dalje i preporučio je vladi da uvede ekonomske sankcije Tbilisiju.

Predsedavajući Dume Vjačeslav Volodin izjavio je da parlamenatarci žele da Moskva zabrani uvoz vina i minerale vode i obustavi finansijske doznake gruzijskih građana koji rade u Rusiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.