U trendu

Ruski poslanik predlaže otmicu nekog NATO ministra

MOSKVA – Oleg Morozov, dugogodišnji poslanik i član partije Jedinstvena Rusija predložio je danas otmicu jednog od ministara odbrane NATO zemalja kad bude došao u Ukrajinu a zatim njegovo odvođenje u Moskvu gde bi ga ispitali o tome i tome kakva naređenja Zapad daje Kijevu, preneo je Rojters.

Morozov, koji je prvi put postao poslanik od 1993. godine, rekao je da snabdevanje Ukrajine oružjem sa Zapada predstavlja direktnu pretnju Rusiji, zbog čega će Moskva možda morati da preispita vojne ciljeve.

„Znate, možda je to fantastična zavera koju spremam… da će u bliskoj budućnosti, u nekom trenutku, ministar odbrane neke NATO zemlje da dođe u Kijev da priča sa Zelenskim. Samo, znate, neće ni doći do tamo. Probudiće se negde u Moskvi“, kazao je Morozov za državni kanal Rosija-1.

Voditeljka Olga Skabejeva je upitala poslanika: „Da li mislite da ga kidnapujemo?“

„Da. A onda bismo mogli da saznamo ko izdaje kakva naređenja i ko je odgovoran za konkretne stvari. To nije tako nezamisliva slika. U svetu vladaju trenutno druga pravila. Da pustimo malo sve te ratne ministre koji se okupljaju u Kijevu da porazmisle kako bi im bilo da se probude u Moskvi“, dodao je Morozov.

Kijev je od početka ratnih sukoba između ostalih posetio u aprilu američki ministar odbrane Lojd Ostin, koji je bio u društvu državnog sekretara Entonija Blinkena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.