U trendu

Ruski saobraćajac ubio naoružanog napadača

MOSKVA – Službenik Državne inspekcije za bezbednost saobraćaja (STSI) upucao je lokalnog stanovnika koji je izvadio pištolj i pucao na policajce, saopštila je danas pres služba Glavne uprave za Rostovsku oblast ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom obavljanja dužnosti, saobraćajni inspektori su zaustavili automobil VAZ-21053 zbog kršenja propisa, navodi se u saopštenju, preneo je TAS S.

Prema preliminarnim informacijama, dok su službenici pisali saobraćajni prekršaj, nepoznati građanin koji je bio u očito pijanom stanju prišao je policijskim službenicima i agresivno zahtevao da prekršioci budu pušteni.

Pošto su saobraćajni policajci zatražili od njega da im da lična dokumenta po službenoj proceduri, neidentifikovana osoba je izvukla predmet nalik na Makarov pištolj iz jakne, ubacio nekoliko metaka i uperio ga u policajaca koji je bio u policijskom automobilu i otvorio vatru, saopštila je pres služba.

S obzirom na životnu opasnost, drugi policajac je bio primoran da iskoristi svoj službeni pištolj i ispali upozoravajući hitac u vazduh, ali napadač se nije zaustavio.

Saobraćajni policajac je ispalio nekoliko hitaca u napadača i on je podlegao povredama na licu mesta, stoji u saopštenju.

Utvrđeno je da je preminuli (24) lokalni žitelj i da nije imao prethodni krivični dosije.

Pres služba je saopštila TAS S-u da se incident dogodio rano jutros u Krasnij Sulinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.