U trendu

Ruski senator kritikuje predlog kongresmena SAD o Putinu

MOSKVA – Predlog rezolucije dostavljen američkom Kongresu u kojem se traži da se Vladimir Putin ne prizna za predsednika Rusije ako 2024. godine, posle sadašnjeg mandata, ostane na toj funkciji, predstavlja mešanje u unutrašnje stvari Rusije, izjavio je zamenik predsedavajućeg ruskog parlamenta Konstantin Kosačev.

“Ovog puta, Amerikanci su počeli da se mešaju u ruske predsedničke izbore malo prerano. Inače, ovo nije bilo šta novo ili neočekivano. Reč je o čistom i jednostavnom mešanju u naše unutrašnje stvari”, napisao je Kosačev na Fejsbuku.

Američki kongresmeni Stiv Koen (demokrata iz Tenesija) i DŽo Vilson (republikanac iz Južne Karoline) uneli u Predstavnički dom američkog Kongresa predlog da se ruski predsednik Vladimir Putin ne prizna za predsednika Rusije, ako ostane na funkciji posle kraja aktuelnog mandata.

Rezolucije Predstavničkog doma i Senata, koje donosi svaki od domova Kongresa zasebno, nisu obavezujuće i odražavaju njihove preporuke. Zakonodavci ih koriste da bi izneli svoj stav o različitim pitanjima, a izvršna vlast može odlučiti da ne postupa u skladu sa njima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar