U trendu

S. Department: Neprihvatljivo veličanje ratnih zločinaca

VAŠINGTON/BEOGRAD – Američki Stejt department danas je, povodom incidenata na fudbalskoj utakmici između Partizana i Novog Pazara, osudio veličanje ratnih zločinaca i pozdravio reakciju nadležnih koja je omogućila da se meč, odigran u subotu uveče, bezbedno nastavi.

„Veličanje ratnih zločinaca i genocida je neprihvatljivo. Pozdravljamo reakciju nadležnih koja je omogućila da se igra bezbedno nastavi”, rekao je neimenovani portparol Stejt departmenta Glasu Amerike.

Meč u Novom Pazaru bio je prekinut četiri puta, a poslednji prekid u 62. minutu, trajao je više od pola sata, pošto su se domaći igrači povukli sa terena zbog navijanja gostujućih navijača, koji su, kako je preneo Indeksonline, klicali bivšem komandantu vojske bosanskih Srba Ratku Mladiću, mašući zastavom sa njegovim likom i uzvikujući „Nož, žica, Srebrenica“.

Kako prenose beogradski mediji, delegat FS S, međutim, nije prekidao meč kada su navijači Novog Pazara skandirali bivšem vođi srebreničkih snaga Armije BiH osunjičenom za zločine nad Srbima, Naseru Oriću, „Žutoj kući“, mestu gde su na severu Albanije vađeni i potom prodavani organi zarobljenih Srba, i kada su veličali nezavisnost tzv. Kosova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.