U trendu

SAD: Advokat Aleks Mardo osuđen na doživotnu kaznu zbog ubistva žene i sina

JUŽNAKAROLINA – Ričard Aleks Mardo, advokat i član moćne porodice u Južnoj Karolini, osuđen je danas na doživotnu kaznu zbog ubistva supruge i sina u, kako su tužioci rekli, pokušaju da sakrije svoju zavisnost od droge i krađu miliona dolara.

Murdok (54) proglašen je u četvrtak krivim po dve tačke optužnice za ubistvo supruge Megi (52) i najmlađeg sina Pola (22) na njihovom porodičnom imanju 7. juna 2021, preneo je Rojters.

Poroti je trebalo samo tri sata da donese odluku nakon petonedeljnog suđenja, a na današnjem saslušanju sudija u Južnoj Karolini osudio je Mardoa na doživotnu zatvorsku kaznu, za oba ubistva uzastopno.

To je kazna koju su tražili tužioci, a Mardoovi advokati rekli su da će se žaliti na presudu.

Tokom suđenja za ubistvo pozvano je skoro 75 svedoka, a tužioci su rekli da je Mardo pucao i ubio članove porodice kako bi odvratio pažnju od svojih finansijskih mahinacija.

On je, međutim, tvrdio da nikada ne bi učinio ništa da povredi suprugu i sina, ali nikada nije, osim izjašnjavanja da nije kriv, direktno negirao da ih je ubio.

Slučaj je izazvao intenzivnu medijsku pažnju s obzirom na političku moć porodice Mardo okrugu Kolton i okolini, gde se suđenje odigravalo.

Decenijama do 2006, članovi porodice su služili kao vodeći tužioci u toj oblasti, a Mardo je bio cenjeni advokat u Južnoj Karolini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar