U trendu

SAD: Dva migranta se ugušila u vozu u Južnom Teksasu, 10 hospitalizovano

OSTIN – Dva migranta su se ugušila u transportnom kontejneru teretnog voza u blizini američko-meksičke granice, a najmanje 10 je hospitalizovano u Južnom Teksasu.
Policijska uprava u Južnom Teksasu saopštila je da je granična patrola reagovala na telefonski poziv u petak o migrantima koji se „guše“ u teretnom vagonu i da je zaustavila voz u kojem je pronašla oko 15 migranata.
Železnička kompanija „Junion Pasifik“ saopštila je da su migranti pronađeni u dva vagona voza koji je putovao za San Antonio, kao i da su dva migranta koja su se ugušila bila u transportnom kontejneru sa još 10 migranata, preneo je AP.
Policija je navela da će istragu povodom ovog slučaja voditi kompanija „Junion Pasifik“.

Na drugoj strani Teksasa, 17-godišnjak je u petak optužen za kidnapovanje dva migranta čije se spasavanje ove sedmice iz hotela u Hjustonu, koje su u četvrtaj sproveli agenti Federalnog istražnog biroa (FBI), završilo pucnjavom u kojoj je ubijen još jedan osumnjičeni.
Migranti su u prošlu subotu zaustavljeni na autoputu severozapadno od Hjustona i otmičari su ih uterali u vozilo, saopštio je tužilac.

FBI je saopštio da su njegovi agenti spasili dva migranta u severnom Hjustonu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.