U trendu

SAD: Gradonačelnik Fol Rivera optužen za teška krivična dela

BOSTON – Džejzijel Korija, gradonačelnik grada Fol River u američkoj državi Masačusets, optužen je za teška krivična dela i čeka na početak sudskih procesa.

Kada je nakon uverljive kampanje 2016. godine sa samo 23 godine izabran za gradonačelnika Fol Rivera, grada sa osamdesetak hiljada stanovnika, javnost je bila uverena da je on perspektivan, vredan, sposoban i šarmantan mlad čovek i sve je nagoveštavalo da će njegova karijera biti u stalnom usponu.

Tužilaštvo danas tvrdi da je Korija u stvarnosti prevarant i lopov, sušta suprotnost svemu što je javnost znala o njemu, navodi se u izveštaju AP.

Korija (29) je optužen da je preko aplikacije koju je sam napravio ukrao više od 230.000 dolara od raznih investitora da bi s tim novcem kupio „mercedes“, plaćao kockarska putovanja i zabavu za odrasle.

Osim toga, optužen je da je kao gradonačelnik ubedio svoju najbližu saradnicu da mu daje polovinu svoje zarade kako bi zadržala radno mesto, kao i da je iznudio stotine hiljada dolara proizvođačima marihuane koji su pokušavali da započnu legalno poslovanje u Fol Riveru.

„Moj suprug je najbolje objasnio ko je Korija kada je rekao da je taj čovek u stanju da ubedi papu da Bog ne postoji“, izjavila je Linda Pereira, savetnica u skupštini Fol Rivera koju je Korija pobedio na izborima za gradonačelnika.

Korija se pred sudom izjasnio da nije kriv za krivična dela koja mu se stavljaju na tertet.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.