SAD legalizuju sajber-rat protiv Rusije

Pretnja potpredsednika SAD Džozefa Bajdena da će izvesti sajber – napad na Rusiju može se smatrati političkom legalizacijom sajber-rata, izjavio je danas član vojnog komiteta Saveta federacije Aleksej Puškov.

„Pretnje Bajdena i “curenje“ o recipročnim merama SAD na “hakerske napade Rusa“ liče na način političke legalizacije sajber – rata protiv Rusije“, napisao je Puškov na Tviteru.

Ranije je Bajden saopštio da će Vašington „odgovoriti“ na hakerske napade u koje je navodno umešana Moskva, prenosi Sputnjik.

Prema Bajdenovim rečima, „Putin će to saznati kada mi rešimo i pri okolnostima u kojima će imati najbolji efekat“, navodi Sputnjik.

Američka tv mreža En-Bi-Si je juče objavila da su američki hakeri koji rade za američku Vladu upali u rusku infrastrukturu i „komandni sistem Kremlja“ i tako uh učinili ranjivim za napade, ako SAD odluče da je to potrebno.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Balkan

    Znaci III svetski polako ulazi u zutu fazu. Lepo samo sto bih ja to voleo da i jedni i drugi rade u svojoj kuci a da ostali svet ostave na miru, narocito ovi sto misle da ih Rusi napadaju.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike