U trendu

SAD najavile oštriju borbu protiv sajber napada

VAŠINGTON – Zvaničnici američke administracije najavili su danas da će ojačati otpor i povećati pritisak na sajber napadače, bilo da je reč o kompanijama ili neprijateljima iz inostranstva, upozorivši da predsednik SAD Džozef Bajden razmatra sve opcije pa i vojni odgovor.

Bajdenova administracija razmatra „sve opcije“ u odbrani zemlje od ucenjivačkih kriminalaca, potvrdila je danas ministarka trgovine SAD Đina Raimondo u odgovoru na pitanje da li se razmatraju i vojne akcije protiv napadača, prenosi Rojters.

Ona je najavila da će se o ovoj temi razgovarati i tokom predstojećeg samita američkog i ruskog predsednika 16. juna u Švajcarskoj.

„Ni jednu opciju ne odbacujemo u slučaju odmazde i kažnjavanja napadača“, izjavila je Rejmondova.

U odvojenom intervjuu za Si-En-En američka ministarka energetike Dženifer Grenholm rekla je da neprijatelji Amerike imaju sposobnost da uruše kompletnu energetsku mrežu u SAD i potvrdila da su već izvedene hiljade napada na energetski sektor.

„Kada je reč o našim slabostima u pogledu sajber bezbednosti, jaki smo onoliko koliko je jaka najslabija karika u bezbednosnom sistemu“, poručio je danas u intervjuu za Si-Bi-Es američki ministar saobraćaja Pit Butidžidž.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar