U trendu

SAD ne mogu da ublaze negativne efekte antiruskih sankcija

VAŠINGTON – SAD nisu u stanju da u potpunosti ublaže neželjene efekte antiruskih sankcija na svoju ekonomiju, upozorio je danas Erik Vudhaus, zamenik pomoćnika državnog sekretara za pretnje, finansije i sankcije.

Vudhaus je to rekao na virtuelnom događaju „Atlantskog saveta“ i istakao da je cilj sankcija da maksimalno pogode one prema kojima se preduzimaju, a minimalno na sopstvenu ekonomiju.

„U mnogim situacijama ne možemo u potpunosti da ublažimo ili izbegnemo neželjene efekte na sopstvenu ekonomiju“, kazao je Vudhaus i dodao da je Vašington hvatio da će antiruske sankcije imati neželjene efekte na SAD.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša život milionima ljudi.

Putin je, takođe, rekao da su SAD i Evropska unija faktički prekršile svoje obaveze prema Rusiji, zamrznuvši njene devizne rezerve.

On je dodao da aktuelna dešavanja povlače crtu pod globalnom dominacijom Zapada i u politici i u ekonomiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar