U trendu

SAD nece razgovarati o evropskoj bezbednosti bez Evropljana

ŽENEVA – Zamenica državnog sekretara SAD Vendi Šerman danas je tokom susreta sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Sergejem Rjabkovom na radnoj večeri u Ženevi poručila da se pitanje evropske bezbednosti ne može rešiti bez evropskih saveznika, rekao je danas portparol Bele kuće Ned Prajs.

Šerman je šef američke delegacije na pregovorima, koji će se voditi sutra u švajcarskom gradu na temu Ukrajine i bezbednosnih garancija koje Rusija traži od SAD i NATO, dok je šef ruske delegacije Rjabkov.

„Zamenica državnog sekretara potvrdila je da bi SAD pozdravile opšti napredak kroz diplomatiju. SAD će razgovarati o pojedinim bilateralnim pitanjima sa Rusijom na Strateškom dijalogu o stabilnosti, ali neće razgovarati o evropskoj bezbednosti bez naših evropskih saveznika“, rekao je Prajs, preneo je TAS S.

Prajs je dodao da će Šerman rekla da će određene teme biti ostavljene za razgovor NATO i Rusije u Briselu 12. januara, kao i za sastanak OEBS-a u Beču 13. januara, gde će takođe prisustovati delegacije SAD i Rusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar