U trendu

SAD odustale od sankcija kompaniji koja gradi Severni tok 2?

VAŠINGTON – Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena odustaće od sankcija protiv kompanije i odgovornog lica iz te firme zbog angažovanja na izgradnji Severnog toka 2 ka Nemačkoj, saznanja su dva izvora upoznata sa ovom odlukom.

Kako piše sajt „axios.com“, odluka ukazuje na to da Bajdenova administracija nije voljna da ugrozi svoje odnose sa Nemačkom zbog gasovoda i pokazuje poteškoće sa kojima se Bajden suočava u skladu s oštrijom retorikom prema Rusiji.

Stejt Departnent će odmah poslati svoj obavezni devedesetodnevni izveštaj Kongresu sa listom kompanija i pojedinaca koji su umešani u posao u vezi sa Severnim tokom 2, a koji zaslužuju sankcije, dodaje sajt Aksios.

Izvor blizak ovom pitanju naveo je za sajt Aksios da Stejt department planira da uvede sankcije protiv brojnih ruskih brodova, te da, čitajući između redova, ovaj potez administracije uspostavlja bizarnu situaciju u kojoj će Bajdenova administracija kažnjavati brodove koji su uključeni u izgradnju Severnog toka 2, ali neće kažnjavati kompaniju koja je zadužena za projekat izgradnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar