U trendu

SAD: Onkolog oprostio skoro 650.000 $ duga za 200 pacijenata

LONDON – Američki onkolog oprostio je skoro 650.000 dolara duga za 200 pacijenata nakon što je shvatio da mnogi od njih zbog pandemije nisu u mogućnosti da isplate novac koji mu duguju, piše BBC.

Doktor Omar Atik je prošle godine zatvorio svoju kliniku za lečenje raka u Arkanzasu posle skoro 30 godina rada. On je sarađivao sa firmom za naplatu dugova kako bi prikupio zaostale isplate, kada je shvatio da je pandemija snažno pogodila neke porodice u finansijskom smislu, koje trenutno nisu u mogućnosti da vrate dug.

Kako navodi BBC, Atik je, kako je rekao, seo i popričao sa ženom, kada su razmislili o čitavoj situaciji i o mogućnosti oprosta dugova i došli do zaključka da tu ideju mogli da sprovedu u delo, jer ne postoji bolji trenutak za tako nešto nego u vreme pandemije, koja je dovela do toliko nesreća u životima ljudi.

Lekar je za Božić pacijentima poslao pismo u kojem ih je obavestio da će bilo koji dugovi koji imaju biti izbrisani. On im se zahvalio što su se lečili u njegovoj klinici i poželeo im srećne praznike.

Poreklom iz Pakistana, Atik je 1991. godine osnovao kliniku za lečenje onkoloških pacijenata u Arkanzasu, a trenutno radi kao profesor na univerzitetu.

Direktorka kompanije za naplatu dugova opisala je Atika kao veoma brižnog čoveka lakog za saradnju.

Sa njom se slaže i izvršni potpredsednik grupe koja zastupa Udruženje lekara u Arkanzasu, kojeg je Atik kontaktirao kako bi se uverio da ne postoje nikakve nepravilnosti u pogledu realizacije njegove ideje.

Atik je jedan od najpametnijih i najsaosećajnih lekara kojeg sam ikada upoznao, istakao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.