najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

SAD optužile Rusiju da pogoršava situaciju u Siriji

SAD su optužile Rusiju da “znatno pogoršava” situaciju u Siriji vazdušnim napadima u kojim stradaju civili, zbog čega se povećava talas izbeglica i jača režim u Damasku umesto da slabi Islamska država.

Predstavnica Stejt departmenta za Bliski istok En Paterson ocenila je sinoć da “Moskva znantno pogoršala već složenu situaciju u Siriji”, u kojoj je od početka sukoba 2011. godine poginulo 250.000 ljudi.

“Najmanje 120.000 Sirijaca je napustilo svoje domove od početka ruske vojne intervencije”, rekla je En Paterson.

Pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu Viktorija Nuland izjavila je nedavno da je od početka ruske intervencije u Grčkoj registrovan povećan broj izbeglica na nedeljnom nivou.

Rusija je 30. septembra počela vazdušne napade na položaje Islamske države u Siriji, dok SAD predvode međunarodnu koaliciju koja od avgusta 2014. gađa iste položaje u Siriji i u susednom Iraku.

(Beta)

1 komentar
  1. Lokum

    Ako je iko kriv za navalu ovih izbjeglica, koji, uzgred rečeno, nijesu samo iz Sirije, to je Amerika. Pa ona je kriva za sve što se dešava u tom arapskom svijetu. Izbjeglice dolaze iz Avganistana, Pakistana, Sirije, Iraka, Libije, Kurdi iz Turske, Iraka i Sirije. A to Rusija nije prouzrokovala, već svi znamo – onaj koji želi da vlada svijetom. Sve je ovo maslo njihovo. Rusiji samo mogu da pljunu pod prozor! Ne znaju šta će, pa medijski kevkeću kao obično!!!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike