U trendu

SAD osuđuju raketne napade na Izrael izvedene iz Libana

VAŠINGTON – SAD osuđuju raketne napade na Izrael koji su izvele oružane grupe sa teritorije Libana, saopštio je danas Stejt Department.

Istovremeno, saopšteno je da će SAD nastaviti da sarađuju i sa izraelskom i sa libanskom stranom kako bi se smanjile napetosti u tom regionu, preneo je Rojters.

„Mi apsolutno osuđujemo raketne napade oružanih grupa baziranih u Libanu, a koji su izvedeni na Izrael“, rekao je novinarima portparol Stejt Departmenta Ned Prajs.

Tri rakete ispaljene su ranije danas iz Libana na izraelsku teritoriju i vojska je uzvratila, saopštila je izraelska vojska.

Nema, međutim, informacija o šteti ili mogućim žrtvama, prenosi agencija AP.

Saopštenje izraelske vojske je usledilo nakon što su se na severu Izraela oglasile sirene koje upozoravaju na mogući raketni napad iz Libana.

Dve rakete pale su unutar izraelske teritorije, saopštila je vojska i dodala da je artiljerijskom vatrom uzvratila Libanu.

TV kanal „Kanal 12“ je izvestio da je jedna raketa eksplodirala na otvorenom prostoru, a drugu je presreo izraelski odbrambeni sistem, poznat kao „gvozdena kupola“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.