U trendu

SAD: Paralizovanom prosjaku odšteta 100 miliona dolara

ATLANTA – Savezna porota u američkom gradu Atlanti presudila je da se prosjaku plati odšteta od 100 miliona dolara, jer ga je policajac pre četiri godine pogodio omamljivačem, nakon čega je nesrećni čovek pao, slomio vrat i ostao paralizovan.

Teško povređenom DŽeriju Blesingejmu (69) neophodna je 24-časovna nega koja košta milion dolara godišnje, a do sada su se nakupili računi za lečenje u iznosu od 14 miliona dolara, rekao je advokat Ven DŽonson, prenosi AP.

Porota je presudila da je policajac DŽon Grubs prekomerno koristio silu protiv Blesingejma, koji je od vozača automobila prosio novac 10. jula 2018. godine.

Nakon incidenta ostao je paralizovan od vrata nadole.

Blesingejmov zastupnik Kit Edvards tužio je grad Atlantu i Grubsa, tražeći odštetu za medicinske troškove lečenja.

U Edvardsovoj tužbi se navodi da je Blesingejm bio na ulici i tražio novac od ljudi, kada su došli Grubs i još jedan policajac, videvši ga kako razgovara sa vozačem.

Grubs je izašao iz policijskog automobila i rekao Blesingejmu da stane, ali je on pobegao, nakon čega je krenula potera za prosjakom.

Porota je utvrdila da policijska uprava Atlante treba da plati 60 miliona dolara, a da Grubs treba da plati preostalih 40, preneli su „TV-WXIA“ i „Atlanta džurnal-konstitjušen“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar